Τα νησάκια Κουτσομύτη και Κούνουπες

Τα νησάκια Κουτσομύτης και οι Κουνούπες αποτελούν την "εξωτική ζώνη" της Αστυπάλαιας. Τα νερά και το περιβάλλον διαφέρουν απ'αυτά που θα συναντήσετε στις υπόλοιπες παραλίες του νησιού. Η προσσεγγιση στα δύο νησάκια μπορει να γίνει έιτε ενοικιάζοντας ιδιωτικό σκάφος από την παραλία Λιβαδι, είτε με εκδρομικό καΐκι από το λιμανάκι του Πέρα Γιαλού ή της Μαλτεζάνας.

Το νησάκι Κουνούπες έχουν εξωτική φυσιογνωμία, είναι το κάτι διαφορετικό που αξίζει να δείτε κατά την παραμονή σας στην Αστυπάλαια. Ο επισκέπτης θα βρει μια πολύ όμορφη διπλή παραλία (μια σχετικά στενή λωρίδα γης ενώνει την μια πλευρά της νησίδας με την άλλη σχηματίζοντας παραλία και από τις δύο πλευρές) με νερά που σε χρώμα μοιάζουνε με πισίνα.

Ο Κουτσομύτης και το νησάκι Τηγάνι δίπλα του είναι ένας όμορφος ημερήσιος προορισμός για τα τουριστικά σκάφη που ξεκινάνε από τον Πέρα Γιαλό και συνδυάζεται με επίσκεψη στους Κούνουπες. Το κενό ανάμεσα στον Κουτσομύτη και το Τηγάνι δημιουργεί ένα πανέμορφο πέρασμα για μικρά σκάφη με καταγάλανα, διάφανα νερά. Η διάσχιση του περάσματος μέχρι το απέναντι Τηγάνι είναι ένα must κατά την παραμονή σας. Μπορείτε να αράξετε στην βοτσαλωτή παραλία από την μια ή την άλλη πλευρά των νησίδων.