Οι εναλλακτικές δραστηριότητες στην Αστυπάλαια

Εκδρομές με σκάφος

Ιδιαίτερα διασκεδαστικές είναι και οι εκδρομές με σκάφος στην Αστυπάλαια καθώς δίνουν την ευκαιρία για μια ευχάριστη και ενδιαφέρουσα μέρα στη θάλασσα και τον ήλιο.

Δημοφιλείς είναι  οι εκδρομές με τα τουριστικά σκάφη που ξεκινούν τα κάθε πρωί από το λιμάνι του Πέρα Γιαλού για τις παραλίες Βάτσες, Καμινάκια και Άγιο Ιωάννη. Εναλλακτική εκδρομή είναι αυτή που μπορείτε να επισκεφθείτε τα νησάκια Κουτσομύτη και Κουνούπες.

 

Καταδύσεις / Ψαροντούφεκο

Η Αστυπάλαια είναι όπου θα είναι το επόμενο ταξίδι σας για καταδύσεις. Υπάρχει ένας κόσμος υποβρύχιας περιπέτειες εκεί έξω και σας περιμένει. Το ψαροντούφεκο είναι μια καταπληκτική εμπειρία για όλους. Συμμετάσχετε σε μια περιοδεία για ψαροντούφεκο και εξερευνήστε τον εκπληκτικό υποβρύχιο κόσμο της Αστυπάλαιας!

Στο λιμάνι του Πέρα Γιαλού μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ενοικίαση βάρκας και να βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για εξοπλισμό κατάδυσης.

 

Αναρρίχηση

Εάν σας αρέσει η περιπέτεια, τότε σίγουρα επιθυμείτε να αναζωογονηθείτε μέσω ενεργών διακοπών και διάφορων υπαίθριων δραστηριοτήτων.
Τώρα πια η Αστυπάλαια έχει το δικό της πολύ αξιόλογο αναρριχητικό πεδίο “φτερά”, είναι χωρισμένο σε δύο κομμάτια (λόγω του ανάγλυφου της περιοχής) και έχουν χαραχθεί 20 διαδρομές, εξοπλισμένες με ανοξείδωτα βύσματα Μ10 και με ρελέ στο τέλος τους. Ο βράχος είναι ασβεστολιθικός και σε γενικές γραμμές αρκετά καλός.
Το πεδίο είναι εύκολα προσβάσιμο από τη Χώρα (20 λεπτά με το αυτοκίνητο σε καλό χωματόδρομο).

 

Πεζοπορεία

Η πραγματοποίηση ενός οδοιπορικού στην Αστυπάλαια είναι ο ιδανικός τρόπος, για να εξερευνήσετε την καρδιά αυτού του συναρπαστικού νησιού. Ο διαμελισμός των ακτών, ο κατακερματισμός του εδάφους, ο διαχωρισμός σε Μέσα και Εξω νησί και το ξαφνικό φανέρωμα της Χώρας από τόσα πολλά και διαφορετικά σημεία, κάνουν την πεζοπορική εμπειρία στην Αστυπάλαια αξέχαστη. Δυο είναι οι βασικές διαδρομές: Η πρώτη, στο δυτικό σημείο του νησιού, ξεκινά από το Λιβάδι και προς τα νότια περνάει από Αγιο Βασίλειο, Τζανάκι, Αρκάβλι, Αγιο Κωνσταντίνο, Πάπου, Καμινάκια, Βάτσες. Στο βορινό κομμάτι της έχει την Παναγία την Φλεβαριώτισσα, τη Μεσσαριά και τις παραλίες του Αγίου Ιωάννη και της Πάνορμου.

Η άλλη διαδρομή βρίσκεται στην ανατολική πλευρά με κομβικά σημεία τη Μαλτεζάνα, το Βρυσί, το Βαΐ, τον Καστελλάνο, την εκκλησιά της Παναγίας της Πουλαριανήςκαι κατάληξη το Εξω Βαθύ.

 

Ορειβασία

Με την ορειβασία στην Αστυπάλαια επιτυγχάνεται ένας εξαιρετικός συνδυασμός διακοπών και αυτής της μοναδικής δραστηριότητας διασκέδασης, που στηρίζεται στο πνεύμα και την αυτοπεποίθηση της ομάδας πάνω στους βράχους των βουνών. Απότομοι βράχοι κατα μήκος των παραλιών και όμορφες τραβέρσες πάνω από τα νερά του Αιγαίου θα σας συναρπάσουν.

 

Mountain Biking

Εξαιρετικές διαδρομές για όλους, από τον αρχάριο μέχρι τον προχωρημένο αναβάτη που θα απολάυσουν τα τοπία και τις μυρωδιές της επαρχίας του νησιού.

 

Σπηλαιολογικός Τουρισμός

Τα σπήλαια της Αστυπάλαιας είναι ξεχωριστά για το μέγεθος του νησιού και αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους πόλους έλξης εναλλακτικού τουρισμού στο νησί, προσφέροντας μία ευχάριστη εμπειρία, καθώς και ένα διάλειμμα από τη συνηθισμένη μορφή διακοπών στο νησί.